Vigårda i Malmö

Erik Anderberg december 2016.

En burgare i väntan på ditt tåg? Det fixas lätt i denna lantliga idyll belägen precis bredvid spåren. Fast det lämnar mer att önska.

Precis intill stationen, bort mot busshållplatserna, finns en lantlik restaurang som vill transportera dig till lugnare dagar. En fräsch vit interiör blandas med färgklickar och rustika lampor. Maten fixar du skolbespisningsstilen genom att fylla en bricka med attiraljer för att slutligen lägga din matbeställning. På menyn har du en burgare som heter ”Vegan” och en oumph-sallad som du kan göra awesome genom att säga att du vill ha den vegansk.

Vigårda burgare
Vigårda burgare

In kommer en liten cylinder med gosaker och till det en del så kallad grönsakscrudité, dvs rå sallad, och en valbar del, där vi tog oss en pommes frites. Själva burgaren är friterad och får en krispig utsida, medans insidan är mer åt det krämiga hållet. Den är helt klart trevlig både i smak och konsistens, men skulle behöva lite mer hjälp av det som är runtomkring. En liten kladd avokado, tomat, sallad och chiliaiolin hade det gärna fått vara mer av. Som bilden visar så ligger det också några nachos däri och lurar. Brödet är fint och det här är en trevlig upplevelse, om än lite liten i mängd.

Vigårda sallad
Vigårda sallad

Salladen försöker verkligen, den har flera fina komponenter, örtkryddad oumph, tomatsalsa, champinjoner, oliver, tunt skivad morot och de klassiska tre; tomat, gurka och salladsblad. Strösslad på toppen är lite rostade frö. Låter fint eller hur? Jag som gillar sallad borde ju känna mig som hemma här? Nja, tyvärr så är hela kompotten relativt smaklös, jag försöker bredda ut tomatsalsan för att få igång lite smaker, men känslan av det eviga tuggandet blir det jag kommer ihåg. Det blir helt enkelt lite tråkigt och jag trånar efter burgaren som min vän beställde.

Vigårda känns som en restaurang som passar bra att sitta på i väntan på att något annat ska hända. Vi går hit för att burgaren är helt ok, men det är också så att vårt tåg går om 50 minuter, det är därför vi sitter här egentligen. Vi lovordar gärna burgaren i sig, kanske går det att själv modda in den lilla salladen och lite extra dressing för att få den att bli riktigt fin? Kanske det, kanske det. Priset för burgaren är runt 80 och salladen några kronor dyrare, ytterliggare en anledning att ta det förstnämnda.

Hemsida: Vigårda, Facebook
Adress: Centralplan, 211 20 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0