Veganfestival Berlin i Tyskland

Erik Anderberg augusti 2012.

För fjärde året i rad hölls veganfestivalen i Berlin (18 Augusti). Mat i mängder, hav av djurvänliga produkter, informativa informationstält, en klase underhållning och smockat med mänskor. Det hade jag turen att vara mitt i.


Det är varmt i Berlin när jag är på plats. Redan innan jag hunnit in bland tälten så tar jag en glass. Persika, jordgubb och citron-basilika. Den sistnämnda var inte så värst god, basilika i glass? Nej tack. De andra var dock goda. På tal om glass så var här ett tält som visade upp nya produkter, vad hittar man där om inte Tofulines olika sorter och Sias sorbeter, kul att se att det man hittar i sin närbutik håller god kvalité i jämförelse med andra.

Främst är det mattält och informationstält på området. Jag tar mig en steak med groddar i ett av dem, 3 euro. Smakar bra, speciellt currywurstsåsen jag har på ger smak. Ser inte så smaskig ut, men mättade magen. Annars blev det ingen matfest för min del. De flesta andra hade burgare, vad är det egentligen för fascination veganer har med burgare? Där är långa köer till det mesta, men jag dyker in hos Lush för att fylla på skafferiet där hemma. Om någon på Lush läser detta så borde ni verkligen öppna någonstans i Skåne. Vegankocken i Tyskland, Björn Moschinski, är där och signerar böcker. Jag blir rekommenderad att äta på hans restaurang Kopps, men hinner inte dit under detta besöket (läs om de andra här).

Bland informationstälten finns en del organisationer som känns igen, men de flesta är för mig nya. Allt från vegantält som bara pratar mat, till katthem och självklart flera stycken olika djurrättsorganisationer (kolla hemsidan om du är intresserad av vilka). De informerar och säljer böcker, djurrätt, recept, det vanliga.

Jag spenderade inte alltför mycket tid på festivalen, jag kan inte ett ord tyska. Nicht sprechen deutch eller vad man säger. Och helt ärligt så tror jag att svenska mässor, så som Vegovision, Vegomässan eller Bra Mat (som är nu i September, missa inte det), är minst lika stora, kudos till er som är aktiva med dem! Men det är alltid kul att såna här tillställningar görs och det är härligt att se så mycket folk botanisera i det veganska utbudet!

Hemsida: Vegan vegetarisches sommerfest

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

2 kommentarer

  1. Virvelvindsflickan'

    åh, så mysigt. vill besöka festivalen någon gång.

  2. Erik Anderberg

    Kul!
    Som sagt kör de varje år, och jag misstänker att det är i augusti nästa år med. Där är mycket annat veganskt man kan besöka i Berlin som du säkert sett. Trevligt place!