Telegrafen i Helsingborg

Camilla Bergvall april 2016.

Oumph-revolutionen pågår i full fart och det märks på restaurangerna. Vi fick nys om att en Oumph-burgare tagit sig in på menyn på Telegrafen i Helsingborg och begav oss snart dit för att prova.

Det verkade pågå någon typ av pensionärsträff med musik inblandat för första rummet vid baren var fullpackat när vi tog oss in. Ljudnivån var öronbedövande men snart började massorna röra sig utåt och hemåt, puh. Vi fick tag i ett bord på halvövervåningen där de visade OS-handboll. Många evenemang pågår på Telegrafen, vad det verkar, så kolla kalendarium och boka bord om ni vill ha full koll, är vårt tips.

På menyn finns som sagt den omryktade Pulled Oumph-burgaren och vi beställer in varsin sådan. Det fanns även möjlighet att få Oumph till en nachosallad, men vi orkade inte mecka med att ta bort gräddfil och undersöka såserna som kom med den.

Pulled Oumph-burgare på Telegrafen
Pulled Oumph-burgare på Telegrafen

Våra vänner som åt icke-veganskt fick sin mat typ tio minuter före oss och vi började undra om de hade glömt oss, men just då kom våra tallrikar ut. Brödet såg nice och riktigt grillat ut, men tji fick vi – brödet var det sämsta på tallriken. Superluftigt så att det hade hunnit bli helt sörjigt av BBQ-såserna. Döm inte en burgare av brödet, är lärdomen här.

Vi är glada att de valt att använda sig av just dragen Oumph och inte de större bitarna, det passar väldigt bra i burgare. De har också rikligt med sås, både som Oumphen är tillagad i, men även en tomatig sås i botten (boven i bröd-dramat). Tyvärr smakar såserna inte så mycket och vi hade önskat mer hetta och smak. Pommesen är väl friterade och saltade, inget att klaga på där.

Det är svårt att låta bli att jämföra, men både O’learys och Max slår den här Oumph-burgaren, men vi uppskattar initiativet. 159 kronor kostar en sådan här burgartallrik och det känns som i översta laget med tanke på kvalitén. Kanske beror det på att vi valde en för personalen hektisk dag, men vi väntade oss lite mer. Berätta gärna om ni har andra upplevelser av maten där!

Du hittar mer information och meny på Telegrafens hemsida och så har de en facebooksida.
Adress: Norra Storgatan 14, 252 20 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0