Taproom i Malmö

Erik Anderberg december 2016.

Det må vara mer känt för sitt ölbryggande, men det om något passar väl utmärkt för mat lagad med öl? Gå hit när du behöver något riktigt gott att dricka och är hungrig på samma gång.

Kärt barn? Taproom går också under namnet Malmö Brewing, Brygghuset eller det lite äldre Chokladfabriken. Det ligger ett stenkast från Möllan i Mazettis gamla lokaler som fortfarande luktar efter tillverkning av just choklad. Det bör inte göra någon förvånad att inriktningen här är på drycken, men som vanligt är vi här främst för maten. Atmosfären kan beskrivas som mörk ladugård. Kraftiga träbås varvas med mindre cafébord, dunkel belysning och självklart en massa kranar till alla fat.

Menyn berättar om två rätter som kan passa, båda innehållandes ”smoked pulled veggie”, dvs dragen jackfruit. Vi är här på lunch och tar den som kallas för slider, aka burgare. Den andra verkar vara en mer matig variant med sötpotatismos, ris och lite annat gott. Den senare testade vi inte och kan inte svära på att den är vegansk, men förhoppningsvis är det så. Beställning sker över disk av de som bemannar baren.

Taprooms Slider
Taprooms Slider

Du behöver inte oroa dig, det är inte en tunga som sticker ut ur brödet, det är såklart rödkål. Det ser ut som att det bara är coleslaw, men där under hittar vi rökt jackfruit och ölbräserad abalonesvamp (vilket vi tolkar vara typ ostronskivling), det finns också lite pickles och brödet är mystiskt likt Max Friscobröd. En laddning lättsaltade nachos, som säkert är av den billigaste möjliga varianten, gör sällskap istället för den klassiska pommesen. Som ni kan förstå så blir slidern gärna ganska såsig, men den som inte har problem med lite kladdiga händer kan äta med händerna. Jackfrukten hamnar lite i skymundan, kanske är det jag som fått mycket svamp i min, men det är bra tillagat och smakar sådär sötrökt som en vill. Konsistensen blir därefter, men nachosen väger upp med krispighet.

Du får ge 119:- för denna rackaren, det känns som ett rimligt pris även om vi tycker det är synd att burgaren ser så billig ut rent bröd och tillbehörsmässigt. Med tanke på att det bara några minuters gångväg finns flera grymma matställe som dessutom är billigare så går du hit om du måste ha en riktigt bra öl till maten. Vi skulle dock vilja testa middagsmenyn som verkar mer spännande, om du testat så får du gärna kommentera här under. Det kan också vara trevligt att veta att ölen som bryggs av Malmö Brewing är vegansk!

Hemsida: Taproom, Facebook
Adress: Bergsgatan 33, 214 22 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0