Beer Ditch i Malmö

Camilla Bergvall december 2013.

Vi besökte den här restaurangen när den hette Sugar Ditch, men ett liknande koncept verkar drivas under namnet Beer Ditch, med lite mer fokus på öl och lite mindre fokus på milkshakes.

Längtar du tillbaka till 50- och 60-talets glansdagar? Borde det inte finnas ett Peach Pit a’la Beverly Hills 90210 i Malmö? Det finns det. Sugar Ditch var namnet och hit borde du vallfärda i en rosa Cadillac med håret noggrant vattenkammat i klassisk elvisbåge.

På menyn finns den inte med. Pärlan till hemmagjord vegoburgare som Sugar Ditch erbjuder oss. Burgaren är hantverkligt gjort på sötpotatis, soyafärs, lök, råris och kryddor i en smarrig och rökig kombination. Du kan få burgartallriken i Hot Rod-version med jalapenos, salsa, guacemole och ost. Ja, du läste rätt, du kan få ost på din burgare! Den här burgaren är definitivt uppe och snusar på förstaplatsen i tävlingen om Malmös bästa burgare. Det enda jag kan komma på att vara lite kritisk mot är storleken på tallriken maten serveras. Och det är en sådan bagatell att jag nästan skäms för att nämna det alls.

Sugar Ditch's Burgare
Sugar Ditch's Burgare

Men, som om det inte vore nog med en kryddig och smakrik burgartallrik så erbjuds du milkshakes i dryga tio olika smaker, där kombinationen är fri. Dubbelkolla vilka som är helt vegetabiliska, personalen har här full koll och läser gärna på de olika smakernas innehållsförteckningar om så önskas. Servicen är fulländad. Vi väljer banan/choklad, tutti frutti och lakrits och ingen av oss sörplar i oss besvikelse.

Det smakar riktig milkshake. Inte en såndär blaskig du försökt göra hemma med lite glass, bär och mjölk, utan en såndär old school dunderkrämig milkshake med ett karaktäristiskt bär på sidan. Fulländat! Jag ser fram emot att kombinera milkshakes tills jag rullar härifrån.

Sugar Ditch's Milkshakes
Sugar Ditch's Milkshakes

Sammanfattningsvis kan jag bara vara lite missnöjd över att ingen har berättat om det här stället förrän nu. Här borde vi varit för längesedan. Och hit kommer vi definitivt igen.

Hot Rod burgartallrik 115 kronor
Milkshake 45-50 kronor

Sugar Ditch hemsida och facebooksida
Adress: Nobelvägen 24, 214 27 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

En kommentar

  1. Anna Yes

    Men ni BLEV tillslut tipsade 😉 Godaste matbesöket på länge… Hit får vi gå igen – snart!