Röstånga Mölla i Eslöv

Erik Anderberg juli 2016.

Redig mat i en annorlunda miljö. Så säljer Röstånga Mölla in sin lunchbuffé. Vi har smakat på konceptet och i Eslöv kommer du att äta på en restaurang som är svår att glömma.

Ett stenkast från stationen finns en gammal signalverkstad som bytt skepnad till restaurang. Den är så underlig att den blir lite magisk. Det är som att gå in och äta på en loppis, en sån där överbelamrad loppis var det går att hitta nya prylar oavsett hur länge du är där. Det hänger prylar från tak och väggar, står på bord, fönsterbräde och golv. Det finns även en uteservering med udda bord, stolar och attiraljer. I allt det här möter vi en äldre dam som ser ut att ha överlevt flera sibiriska vintrar och oavsett hur mycket vi försöka värma stämningen med att skämta så är ansiktsuttrycket ett rakt streck. Jag kan inte annat än att finna det fina i att hon har lagat en soppbuffé och fixat all annan mat, förmodligen helt på egen hand.

Det är lunch som gäller här och du vill beställa den veganska buffén, då får du allt smarrigt utan att betala för allt de tappat djur i. Win!

Röstånga Möllas soppbuffé
Röstånga Möllas soppbuffé

Dagens soppa blir för mig en mustig svampsoppa med rotfrukter och lök. Soppan är inte rädd för att visa upp sina smakmuskler. Den må se tråkig ut i färgen, men en sån rostad och djup smak har inte jag stött på någon annanstans. Till det finner du såklart Röstånga Möllas egna bröd, som ni kan köpa lite varstans i butiker i Skåne. Till dem finns även en mängd olika pålägg, bla hummus med olika smaker, bön och linsröror och sist men inte minst chokladpålägg(!). Allting är gott så det är bara att proppa i sig. Efter maten, ja eller i den ordningen du föredrar egentligen, kan du plocka på dig fruktsallad och te.

Jag gillar Röstånga Mölla för dess unika atmosfär och otroligt prisvärda buffé, veganbuffén kostar bara 55 kr. Det är så bra att jag vill påstå att det är det bästa stället i hela Eslöv. Fast det måste erkännas att det inte är för alla, vissa kommer uppleva det stökigt och smutsigt och inte se samma charmighet som andra ser. Det är bara öppet mitt på dagen, kolla hemsidan. Sen finns där även andra caféer som drivs i samma regi, tex Café Selma i Malmö, eller serveringar i Lund och Landskrona. Det hela började faktiskt i Eslöv och av de vi besökt är det även här som fanan hålls högst.

Hemsida: Röstånga Mölla, Facebook
Adress: Storgatan 11, 241 30 Eslöv, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0