Pitchers i Helsingborg

Camilla Bergvall september 2017.

Pitchers har stängt ner permanent. Istället ligger Munthes krog på samma plats och de ska gå att få en vegansk burgare där (se kommentar nedan).

Mitt i stan. En pub. Flera veganska alternativ. Ungefär så kan en beskriva vårt besök på Pitchers i Helsingborg. Klassiskt pubkrubb, så med rätt förväntningar blir du inte besviken.

Bara ett stenkast från Knutpunkten (Helsingborgs centralstation) ligger denna pub, med uteservering i en av de charmiga gränderna i centrum. Det är klassiskt inrett, mörkt trä, bås, bokhyllor fyllda med gamla inbundna böcker, you name it – they have it. Lite så är stämningen även i menyn, du kan få en hel del i varianten vegansk – både burgare och sandwich med oumph eller en pasta med tomatsås. Dock får du vara tydlig med att det ska vara veganskt så de tar bort och ändrar vissa animaliska detaljer. Men du behöver inte undervisa, personalen har koll.

Vi frågar efter vilken burgare som blir mest komplett i en helt djurvänlig skrud och får svaret att det nog är Pitcher’s Classic Burger. Ge oss en sådan, svarar vi och väntar.

Pitcher’s Classic Burger med Oumph
Pitcher’s Classic Burger med Oumph

In kommer vad vi väntat. En tallrik med burgare och pommes – det är varken mer eller mindre. Oumphen är dock fylld av smak och väl hanterad i köket. Goda pommes med krispig yta. Ganska tråkigt bröd, men en god måltid. Ett tillägg med en riktig god ifraichebaserad sås hade lyft det hela något. Men vi är nöjda. Går du på pub är det ju detta som är standard. Vi går gärna hit igen, för vi gillar ju pubkrubb. Vi har hört att de fixar bär och sorbet till efterrätt vid sådana önskemål också.

159 spänn kostar en sådan burgare och det kanske känns lite saftigt, men samtidigt inte särskilt mycket värre än liknande pubmat runt om i Skåne. Plus för alldeles lagom service, varken för mycket eller för lite – och för den mysiga och avskilda miljön som skapas i ett härligt grönt bås.

Besök Pitchers hemsida för mer information.
Adress: Möllegränden 3, 252 23 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

2 kommentarer

  1. Veronica Jonsson

    Hej på er!

    Just Pitchers finns ju numera inte men stället finns kvar under namnet Munthes krog. En del är sig likt, framför allt den kunniga personalen men en hel del har ändrats, däribland menyn. God vegansk burgare med en tokgod dressing till! Rekommenderar er ett besök vid tillfälle!

  2. Erik Anderberg

    Hej Veronica!
    Tack för uppdateringen! Jag har skrivit en kommentar i inlägget om att det är stängt. Kul att de som tagit över också har veganskt!