Pålsjöpaviljongen i Helsingborg

Camilla Bergvall juli 2017.

Ett idylliskt utflyktsmål eller välbehövlig paus på långpromenaden? Sugen på något sött eller kanske något matigt? Ingenting emot att ha barn lekande omkring dig när du äter? Då är Pålsjöpaviljongen vad du söker.

Om du är bekant med Helsingborg så känner du antagligen till Pålsjö skog. Om inte, så är det, jaa… en skog. Den ligger ganska centralt i staden för att vara just en skog och en bit in bland träden hittar du Pålsjöpaviljongen. De håller öppet mellan mars och november (med väderreservationer och endast helgöppet i oktober) och här kan du få en hel del veganskt käk. Det är litet gulligt hus där de gräddar våfflor och har annan cafémat. Veganska varianter finns på nästan allt, de erbjuder till exempel club sandwich och sallad med oumph. Men vi är här för något annat.

Våffla på Pålsjöpaviljongen
Våffla på Pålsjöpaviljongen

Nämligen deras veganska våffla! Nog ser den lite blek ut är vår första reaktion, men vi låter snart maten tysta mun för den är så krispig att du aldrig sett maken till våffla. En riklig kladd jordgubbssylt (en kan också få hjortron om det faller en bättre i smaken) och så en kula vanilj, vi gissar  från Tofuline (eller heter de Choice numera?). Gott hursomhelst. Är du inte sugen på sött så kan du få en matig våffla med tångcaviar istället.

Miljön lämnar till en början ingenting mer att önska, det är mysig utecafémiljö mitt i skogen och solen letar sig fram och når oss. Halvvägs igenom våfflan börjar dock barn omkring oss rusa omkring och skrika i alla utrymmen som ekar. Det här är nämligen ett ypperligt ställe för barnfamiljer med både organiserade och självutnämnda lekplatser omkring caféet. Vi rekommenderar ett besök här, så ta med dig familjen, vännen eller kärleken på promenad i skogen och ramla förbi detta smultronställe.

Du hittar mer om Pålsjöpaviljongen på deras facebooksida och hemsida.
Adress: Pålsjö skog, Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0