On-Uma i Eslöv

Erik Anderberg september 2012.

Placerad en bit ifrån centrum med den sämsta parkeringen någonsin tar jag en lunch på On-Uma. En helt ok gryta ligger i min mage efter besöket.

Välkommen till asiatisk standardrestaurang. Det är lite drakar här och där, bambu-underlägg, du förstår vad jag menar. Dagens lunchval är tre olika rätter från menyn. Det står lite sparsmakat om det är vegetariskt eller inte. Jag frågar och får svar att de fixar med tofu. Verkar vara tillmötesgående personal, ganska tillbakalutad, på ett asiatiskt vis. Blir lite orolig när jag på menyn läser att man kan få grytor med eller utan standardmjölk. Va i? Brukar det vara med? Hoppas jag verkligen inte.


Ghäng Kua Sapparod ovan är inte så dum. Röd currygryta med ananas och grönsaker. Jag har smakat godare asiatiskt, det känns inte som de mest högkvalitativa ingredienserna, aningen frysvarning på vissa, men det är inte så att jag känner för att lämna tillbaka det. Minivårrullarna är ganska tråkiga och känns som att det var ett tag sedan de blev upptagna ur frysen och värmda.

Tar med en meny hem och det är allt lite intressant. Det är inte mycket priset står på, utan det är styckpris beroende på om man tar vegetariskt eller inte. Vegetariskt 55:-. Hmm… Min lunch kostade 65:-. Den typen av pristagning har man inte varje dag. Antar att läsken och minivårrullarna inte är inkluderade på kvällen, men fortfarande ganska billigt tycker jag.

Det står också ”Ring minst 15 min före avhämtning”. Är det någon som ringt från bilen utanför och antagit att man kan få maten direkt? Eller man får inte avhämta om man inte ringer minst 15 min innan? Det verkar hur som helst gå snabbt att göra mat här om de inte behöver mer än så på sig.

Kör avhämtning, på kvällen, när det ska vara billigt snarare än en smaksensation: great success!

Vi har inte identifierat någon hemsida från On-Uma men dock en blygsam facebooksida
Adress: Lundavägen 2, 241 38 Eslöv, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0