Nobel Pizza i Helsingborg

Camilla Bergvall juli 2017.

Här har ni den pizzeria i Helsingborg som är mest uppfinningsrik och tillmötesgående när det gäller sin veganska meny. Det bara sprutar ut nya kreationer och goda är de också. Missa för allt i pizzavärlden inte Nobel Pizza!

På en liten sidogata på söder hittar du Nobel Pizza. När den nya ägaren lanserade en vegansk lasagne så spred sig ryktet snabbt. Detta var dock en färdiglagad folieform som inte var någon hit, så folk tipsade om att börja med vegansk pizza istället. Okej, sagt och gjort, veckan därpå lanserades de första veganska pizzorna här efter ett besök på Astrid och Aporna i Malmö. Vi är väldigt imponerade av att de gett sig på att förvälla och krydda sin egen sojakebab och sojakyckling, det är mycket smak och bra konsistens som gäller. De erbjuder dessutom både vegansk vitlökssås och bearniesås. Vi gissar att ni är lika svaga för ställen med vegansk sås som vi är.

Nu råkar det vara så att jag bor farligt nära den här eminenta pizzerian, så jag ber om ursäkt i förväg för de ostajlade kartong-bilderna. Men det är faktiskt inte prio att ta bra bilder när du har det här framför dig:

Vegansk kebabpizza special från Nobel Pizza
Vegansk kebabpizza special från Nobel Pizza

Här har ni den galnaste pizzan på menyn. En kebabpizza special innebär nämligen att du får pizzadeg, tomatsås, ost (violife för er som undrar), hemmakryddad sojakebab och ovanpå det sallad, gurka lök och POMMES! Burken vid sidan innehåller bea, men standard är ju såklart vitlökssås till den här baddaren. Den här pizzan är övermäktig och fantastisk. Passar när du jobbat över och hungern är enorm, eller dagen-efter, eller närsomhelst egentligen.

Vegansk oxfilé deluxe från Nobel Pizza
Vegansk oxfilé deluxe från Nobel Pizza

Här kommer en annan hyfsad nykomling på menyn, en oxfilépizza med bearnaisesås. Ja, ni både hör och ser ju själva vilken grej. Här är köttet av en annan sort än kebaben, faktiskt inte säker på vad, men efterliknar oxfilé såklart. Bea’n är krämigare än krämigast och det hela glider ner med glädje.

Burgare på Nobel Pizza
Burgare på Nobel Pizza

De har inte bara pizzor utan också andra veganska rätter, som burgare. Det här tror jag är samma burgare som Max använder till sin Greenburgare, en friterad grönsaksburgare med andra ord. Men här ackompanjerad av vegansk ost och dressing. Jag skulle välja den här framför kedjornas alla dagar i veckan, ett väl godkänt skrovmål.

Förutom de här godingarna finns tryffelpizza med vegansk parmesan (!) som vi tyvärr inte testat ännu och massa andra roliga pizzasorter. Dessutom finns det en vegansk burgare (som liknar greenburgaren på max, fast med vegansk ost och dressing såklart), kebab/kycklingtallrik/rulle och veganska kycklingklubbor med pommes. Någon gång såg jag också vegansk tacos swisha förbi i deras facebookflöde.

Pizzorna ligger på ca 75-120 kronor beroende på vilken du väljer, vilket vi tycker känns mer än lagom för det du får för pengarna. Du kan såklart få hemkörning via onlinepizza, hämta av själv eller äta där. Gör det, säger vi.

Spana in Nobel Pizzas facebooksida för löpande info om deras meny och eventuella nyheter.
Adress: Visitörsgatan 2, 252 48 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

En kommentar

  1. Majed Kouchi

    The best & most delicious pizza in Helsingborg
    Good Luck