Mommee’s i Helsingborg

Camilla Bergvall september 2016.

Detta lunchställe ligger ett stenkast från centralstationen i Helsingborg, men det känns som att komma till en annan värld. Det är sparsamt, stilrent och bohemiskt inrett. Ur högtalarna strömmar musik som gör dig glad. I kassan möts du av trevlig personal när du beställer. Här har de full koll om du säger att du äter veganskt.

Mommee’s är en hyllning till mammas matkonster. ”Curryn puttras länge, dumplings knypplas, såser smaksätts från grunden och salladen toppas med hennes väl avsmakade dressing”, skriver de på sin hemsida. Vi trivs här med en gång.

Rätterna varierar från dag till dag eller vecka till vecka för det vegetariska. Idag var den vegetariska helt vegansk (förutom den lilla sötsaken), till och med dumplingsen, men om den inte skulle vara det någon vecka så ordnar de så att den blir det om du önskar. Vi beställer således veckans vegetariska som är en gul curry med tofu och två krispiga dumplings fyllda med grönsaker. Det hela serveras med ris och en syrlig sallad. Till dumplingsen får vi även en söt chilisås. Jag vill också be om ursäkt i förväg för tråkiga bilder i take away-formar, men eftersom detta ställe är exklusivt bara öppet under luncherna så fick jag köpa med mig till jobbet. Observera också att upplägget på bild två är min egen så Mommee’s ska inte behöva bära skuld för taffligheten.

Mommee's gula curry
Mommee's gula curry

Oj, vad gott det här är! Krämig curry med så mycket smak att jag inte vet var jag ska börja med att beskriva det. Grönsakerna i grytan är al dente med sin krispighet kvar, inte sådär sönderlagad som på andra ställen. Dumplingsen är oväntat krispiga och spännande. Till och med den lilla salladsburken innehållandes kål, persilja, tomat och någon form av salladslök dryper av smak. Denna gång var inte den lilla sötsaken som tillhör lunchpaketet vegansk men de bytte ut den mot en färsk dadel som fått en cashewnöt i magen.

Mommee's gula curry
Mommee's gula curry

Vi är galet imponerade och fattar inte varför vi inte gått hit tidigare. Hit går vi igen för att lyxa till några luncher. 99 kronor betalar du för lunchpaketet och du behöver då rakt inte oroa dig för att gå hungrig efteråt. Hit måste ni gå och prova mammas asiatiska kokkonster. En riktig pärla nära sundet.

Besök Mommee’s hemsida eller facebooksida för mer information.
Adress: Södra Storgatan 28, 252 23 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0