Möllans Pizzeria i Malmö

Camilla Bergvall juni 2016.

I ungefär varenda hörn kan du få veganpizza i Malmö. Ett av ställena är Möllans Pizzeria som länge skyltade med ”Vegan? Nu har vi sojaost!” som nu har en komplett meny med veganska pizzor. Vi tog oss en tur förbi.

Inte ens ett stenkast från Möllevångstorget ligger denna pizzeria, mitt i smeten, så att säga. Det känns nyrenoverat och fräscht i lokalen och det finns en uteservering på trottoarkanten. Vi väljer ändå att köpa med oss och äta vår pizza i Folkets Park som ligger bara en bit bort.

Möllans Pizzeria har inget fejkkött på sin meny, utan har satsat på olika former av grönsakspizzor. De skyltar även tydligt med att osten är av märket Cheezly med mozzarellasmak.

Vegana från Möllans Pizzeria
Vegana från Möllans Pizzeria

Vegana är en ganska klassisk pizza med paprika, kronärtskocka, svamp, sparris, lök och egentligen också oliver, men dessa valdes bort. Rikligt med topping och massor med ost. Botten håller sig krispig trots att vi äter ur pappkartong.

Vegansk Africana från Möllans Pizzeria
Vegansk Africana från Möllans Pizzeria

Den andra pizzan vi väljer är en Africana med ananas, banan, jordnötter och curry. Inte lika snygg som den förra, men himla god ändå. Mycket curry och topping (som dock ser ut att ha slängts på mest i mitten). Även här krispig botten och massa ost. Extra plus för att vi fick pizzan delad i slices trots att vi glömt be om det.

Vad finns det att säga om pizza? De var goda, vi blev supermätta och vi går troligen hit igen. Det hade ju varit kul med köttigare pålägg, men å andra sidan har ju alla andra pizzerior det, så Möllans Pizzeria kan väl få köra sin grönsaksgrej – vi klagar faktiskt inte!

Möllans Pizzeria har även en facebooksida att spana in.
Adress: Ystadsgatan 6, 214 24 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

2 kommentarer

 1. havana

  hejsan!

  ’Först och främst vill jag tacka er stort för att ni finns och så har jag en önskemål vill att ni ska vara med pizzaonline så man kan beställa hem era goda pizzor hemifrån det hade varit kanon.

  Stort tack

  Havana

 2. Erik Anderberg

  Hej Havana!
  Härligt att du gillar Möllans pizzeria!

  Tänk på att Skånevegan är en restaurangguide och vi har inte direktkontakt med restaurangerna. Så om du vill prata med dem om pizzaonline, försök maila till dem.