Lunda Kitchen i Lund

Camilla Bergvall december 2015.

Detta inlägget skrevs innan Lundakitchen bytte ägare. De serverar inte längre pizzor, utan nu är det burgare och rullar med olika konstkött som gäller.

Letar du efter pizzaplace i Lund? Gå till Lunda Kitchen. Här serveras en hel meny av olika pizzor och tallrikar som känns igen från standardutbud på vilken pizzeria som helst. Här har vi några av det godaste köbepizzor vi ätit.

Som en blixt från klar himmel kom pizzan serverad till Lund under 2015. Så efterlängtat och så gott. På kort tid har Lunda Kitchen blivit ett självklart inslag i veganlund. Den som någonsin varit på en kvarterspizzeria kommer säkert att känna igen sig. Inte alltför mycket plats att sitta och det är snabba beställningar vid disk som gäller. Över året har vi kunnat se en transformation även i inredning, från ganska nergånget till vitt med färgglada prickar, moderna menydisplayer och inknögade bås. Personalen har alltid varit vänliga mot oss, även om de varit stressade.

Nu kan vi alltså i centralt läge lyxa med goda pizzor, i dubbel bemärkelse, och inte bara en eller två sorter, utan hela 14 kompletta pizzarätter att välja mellan. Vi har märkt att kvalitén kan variera beroende på vem som är dagens bagare. Det är alltid bra, men senast vi provade var osten helt freakin’ amazing. Utöver de runda degmackorna så finns det dessutom flera varianter av kebab/gyros/kyckling i veganska tallrikar. Och såser! Vitlöksås, bearnaisesås, sesamsås eller hummus finns att välja på.

Vi har ätit på Lunda Kitchen massor av gånger. På plats när vi varit utsvultna på väg hem från något aktivistevenemang. Beställt hem till dörren när vi inte orkat lämna lägenheten och köpt med oss för att äta i Stadsparken när solens strålar fortfarande värmde oss. Kort sagt: det finns nästan alltid en anledning att äta pizza. Här får ni ett axplock av vad vi provat.

Lunda Kitchens Spenatpizza
Lunda Kitchens Spenatpizza

Här har vi den som kallas för ”Vego Spenat”, inte att blandas ihop med ”Vego Kyckling”. Toppingen består av ganska neutrala sojabitar (gissar vi att det är), som badar i riven spenat. På bilden syns något spensligt ruccolablad med, mängden varierar beroende på bagare. Detta är Eriks favoritpizza av de han provat, ingredienserna samspelar bra och även om osten kämpar om att få överhanden så står spenaten emot.

Lunda Kitchens Gyrospizza
Lunda Kitchens Gyrospizza

”Vego Gyros” synes ovan. Bilden säger det mesta, gyroskött, tomat och rödlök. En god sås tillkommer också att antingen ringla över eller doppa i. Jag (Camilla) har en förkärlek till gyros- och kebabstilen så denna går hem här varje dag (inte bokstavligt talat). Den går att spexa till i en specialvariant där salladen flödar över den när den kommit ut från ugnen.

Lunda Kitchens Vego Chorizo
Lunda Kitchens Vego Chorizo

Här har vi beställt hem en ”Vego Chorizo”, med flera sorters korv, svamp, tomat, ost och ruccola. Den här är smaskig. Speciellt pepperönin bidrar med smak till det hela. Med sås till (både bea och vitlök funkar fint) så är varje dagen-efter fixad på nolltid!

Det märks att pizzeriorna blir bättre och bättre på det helvegetariska, ingredienser och fyllningar börjar falla på plats. Lunda Kitchen bidrar verkligen till detta och det märks att de vill göra så bra pizzor de kan. Det går att beställa via onlinepizza för den som tappat rösten eller gillar den bekvämligheten. Men alla vet vi att den bästa pizzan måste njutas så fort den kommit ur ugnen.

Hemsida: Lunda Kitchen (kolla under vegetariska pizzor), Facebook
Adress: Stora Södergatan 8A, 222 23 Lund, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0