Korvhuset i Lund

Erik Anderberg juni 2012.

Korvhuset ger som namn inte några veganvibbar, men visst blir man serverad även här! Är man sugen på korv så gå hit, men här är inte så mycket annat att hämta.

Korvhuset finns också i Malmö, men jag har bara besökt det i Lund. Här går inredningen i Rockabillystuk. Väggarna pyntade med gamla reklamskyltar, väggarna går i babyblått och möblerna är illröda med kromdetaljer.

Man stoltserar med 101 olika sorters korvar. Tre stycken är veganska och menyn är inte uppdaterad. Jag såg fram emot en Sizzle Dog, men den fanns tyvärr inte längre. Istället har vi hot och mild chorizo samt snällkorv. Samtliga är från Astrid och Apornas, så för den som är bekant med deras sortiment är det inte så upphetsande.


Jag tar en Hot Chorizo. I bröd. Varken potatismoset eller potatissalladen är vegansk. Man kan få surkål också. Själv tog jag ett litet smakprov av det, men kände inte att det föll mig i smaken.

Det är gott. Korven är som den brukar vara när man själv gör den. Har du inte provat så gör det! 30 pluringar får man hosta upp. Det är med andra ord ganska mycket dyrare än att köpa och steka själv. Men det kan vara bra att veta att Lund kan leverera mer än falafel i den billiga prisklassen.

Hemsida: Korvhuset

Adress: Östra Mårtensgatan 2B, 223 61 Lund, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0