Inferno i Lund

Camilla Bergvall oktober 2015.

Kul att det numera finns flera veganska alternativ på menyn, men med handen på hjärtat – hit kommer du för att släcka törsten inte stilla gourmetlustarna.

Inferno huserar i korsvirkeshuset på hörnet där Paradisgatan möter Bredgatan i centrala Lund. Stället är ett vattenhål för den som gillar att testa nya ölsorter, här kan du nämligen välja mellan närmre 200 sorters öl och cider från hela världen. Dessvärre har vi inte varit så effektiva att vi frågat vad som är veganskt på dryckesfronten utan hållit oss till maten. Men det kan kanske Barnivore.com hjälpa till med.

menyn läser vi oss till att det finns en vegansk variant av chili con carne och en vegansk husets tallrik. Eventuellt att även förrätten Tomatsoppa och huvudrätten Veggieburgare går att fås i vegansk tappning. Vi hade redan så mycket frågor att vi inte ville röra till det ännu mer för den stressade personalen. Det är som vanligt fullt hus på kvällarna hos Inferno, det rekommenderas att boka bord om ni är flera.

Infernos chili con carne
Infernos chili con carne

Vi beställer en chili con carne som egentligen är en chili. Eller ja, det verkar egentligen mest bestå av krossad tomat och kidneybönor. Smaken är helt okej, men det är en stor tallrik med enformig mat. Vi brukar inte klaga över priser, men det känns helt ärligt lite surt att betala 169 kronor för en burk bönor i tomatsås som serveras med ris. Vi skulle önska någon typ av färs-ersättning för ”con carnet” som utelämnats i rätten eller åtminstone olika sorters bönor för variationens skull. En chili behöver ju definitivt inte vara tråkig, men den här har en bit kvar till att vara kul.

Infernos veganska tallrik
Infernos veganska tallrik

Husets tallrik är desto mer kreativ och sprudlar av variation. Här får vi hummus gjord på vita bönor, tabbouleh, grönsaksfylld paprika, hembakat bröd och grillad aubergine. Det mest spännande är hummusen och tabboulehn är smarrig, dessvärre är all mat på tallriken kall, trots löften om ”grillat”. Det är lite tråkigt och drar ner helhetsbetyget på tallriken. 159 kyliga kronor får vi betala för den här.

Nej, Inferno är nog stället för dryckesfantasten och inte för den som letar efter en matupplevelse. Miljön är mysig och vi kommer absolut att ta oss hit igen. Vi är glada över att de valt att satsa på mer veganskt på menyn, men bättre än såhär tror vi faktiskt att de kan.

På Inferno’s hemsida och facebooksida hittar du mer information.
Adress: Paradisgatan 1, 223 50 Lund, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0