Garage i Höganäs

Erik Anderberg maj 2016.

Sugen på att äta i Skånes förmodligen bäst designade garage? Då är Garage stället för dig, såklart! Hit har den moderna klassikern pulled oumph äntrat burgarmenyn.

Snabbt blir vi tillrättavisade när vi föreslår för en van Höganäsbesökare att bege oss till Garaget; ”Det heter bara Garage”. Sen står det Garage Bar överallt, men tydligen är det ett sånt där tyst ”Bar” som inte uttalas, onekligen förvirrande. Vad som däremot är precis vad det borde vara är lokalen, det är bokstavligen talat en före detta motormeckares omgjorda boning. Här välkomnar hårda ytor av cement, metall och massivt trä dig på ett ändå ganska mjukt vis. En känsla för detaljer lyser igenom i detta väl fullbordade motorkoncept. Auran är motorcyklist möter konstrundan.

Menyn kommer på ett stort, hårt kartongblad. Det osar Amerika. Vi kom hit för oumph-burgaren, förutom den flörtar inga andra rätter med oss veg-lovers. Du behöver byta ut brödet för att få den vegansk, istället för det tilltänkta brödet så hoppar en glutenfri variant in. Det är bara att säga det magiska ordet ”vegan” till personalen så är saken biff.

Veggieburger på Garage
Veggieburger på Garage

På en punkt har Garage inte inspirerats av Amerika: matstorleken. Lite smått snopna blir vi för att vara ärliga, vad är detta för pytteburgare? Speciellt underligt att vi fått en jättedolk som skulle kunna dela hela bordet i två utan problem. Men vi tar vår gigantiska kniv, skär upp en pyttebit och tar ett bett. Den numera välkända ”pulled oumph”-smaken gör sitt bästa för att förtjusa våra smaklökar. Den gör det bra, det får vi erkänna. Brödet försöker hålla jämna steg, men är varken bu eller bä. Mellan lock och botten hittar vi salladsblad, tomat och rödlök. Snooze på det. Även om oumphen är god så behöver den mer utmaning av de andra ingredienserna för att närma sig burgartoppen. Pommesen till är fulländade och djärv som jag är lägger jag in dem i burgaren för att bryta in en krispig känsla, succé! Just idag var sötpotatisversionen av pommesen slut, men vi har hört ryktesvägen att de ska vara fantastiska.

130 pix dras från ditt konto när du betalar Garage för deras burgare. Det är svårt att inte jämföra med Max som har en väldigt lik burgare, till nästan halva priset, som dessutom är godare. Fast här plockas istället starka poäng för den unika inramningen, aka Ernst går all-in motorolja. Vi lämnar med funderingen om det inte borde gå att få en nachostallrik med oumph, det hade blivit så att säga ”bra drag” då. Om du märker att det går att få, skriv det i kommentarerna!

Hemsida: Garage, Facebook
Adress: Bruksgatan 36, 263 39 Höganäs, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0