Freakin’ Fries i Helsingborg

Camilla Bergvall mars 2016.

It’s all about the fries, hälsar det här ställets hemsida och interiör på plats. Och det är ena jädra goda pommes det handlar om.

Mitt i centrala Helsingborg har det slagits till så det både syns och doftar. Hela stället är knallgult, på väggarna hänger legender som Elvis Presley och Lady Gaga. Bakom disken huserar en stor frityranläggning och trevlig personal. Vi är på väg till en middag, men passerar förbi för lite pommes som förrätt.

Vi väljer en Freakin’ Lagom och delar på. En sådan kostar 45 kronor och då får du en dipp till. När vi är där finns det chilisås, ketchup och bjärechutney i olika styrkor att välja på som är veganska, men detta kan säkert variera.

Freakin' Fries Freakin' Lagom
Freakin' Fries Freakin' Lagom

Pommesen är välfriterade, krispiga och gyllenbruna på utsidan och mjuka och göttiga inuti. Vi valde den starka varianten av Bjärechutneyn som är god, men svår att dippa i. Chutneyn består ju, som en chutney ska, av finhackade bitar som du liksom får försöka skopa upp med en pommes. Nästa gång väljer vi nog en mer lättdippad dipp. Men det är gott, sådär som riktiga pommes ska smaka. Det hela serveras i en pappkonstellation som vid första anblicken verkar ganska praktisk, men chutneyn läckte efter en stund, så vi rekommenderar att inte hålla bägaren över finkostymen när du kränger.

Det finns även en vegansk milkshake på menyn gjord på sorbet, frysta bär och sojamjölk – smaken som gäller är hallon och mango. Det verkar som om de även kommer att ha lite efterrätter i framtiden, men enligt hemsidan har en vattenskada satt käppar i chokladhjulet. Vi ser fram emot att se denna pärla utvecklas kring sina långa krispiga huvudpersoner.

Du hittar mer om Freakin’ Fries på deras hemsida och på facebook.
Adress: Mariagatan 4, 252 23 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

En kommentar

  1. Alexandra

    Det finns även veganska paprikaringar och kikärtsbollar.