Favoriten i Kristianstad

Camilla Bergvall oktober 2017.

Med ett namn som antyder att en är omtyckt ligger det här till synes vanliga gatuköket mitt i Kristianstad. Men om du tar dig in till beställningsdisken ser du den rosa veganmenyn med astrids apor på, och så förstår du varför det är ett passande namn trots allt.

De har försökt göra det bästa möjliga med gatuköksmiljön, trots många besökare känns det fräscht och inrett med lite omsorg (dvs. inte neonskyltar och tavlor på New York). Det är mycket folk, många kommer och går och vill du äta här får du vara beredd på att dela långbord med andra.

På den rosa veganska menyn finns pizza, rullar och tallrikar – allt med produkter från Astrid och Aporna. Den veganska kycklingen består således av chi-chi och kebaben av veef. På pizzorna används osten jeezly och de har mayo eller tomatsås att erbjuda i såsväg.

Vi beställer en vegansk kebabtallrik och en vegansk kycklingtallrik och slår oss ner för att vänta.

Chichi-tallrik på Favoriten
Chichi-tallrik på Favoriten

Här kommer maten! De har delat chi-chibitarna och veef-bitarna inför stekningen vilket gjort att de får mer yta och det uppskattas. De är välstekta och pommesen krispiga. Såsen är inte min favorit, jag valde mayon, men det funkar i kombinationen. Väl godkänt för att vara gatukökskrubb! Kul och oväntat – hit går vi igen om vi får blodsockerfall i Kristianstad.

Mer om Favoriten på facebook.
Adress: Döbelnsgatan 14, 291 31 Kristianstad, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0