Dunker Bar & Matsalar i Helsingborg

Camilla Bergvall september 2017.

Visste du att det inte bara är konst och evenemang på Dunkers kulturhus? Det finns även en Bistro med vegansk kikärtsburgare på menyn. Tänka sig! God är den också! 

Du kan gå in genom Dunkers kulturhus stora entré och gå genom byggnaden mot havet. Eller så kan du börja vid havet och gå in via den specifika entrén direkt till Dunker Bar och Matsalar. Vägarna hit är alltså flera men den veganska rätten på menyn är unik. Det som finns att välja på för djurvännen är en kikärtsburgare. Så det beställer vi.

Kikärtsburgare på Dunker Bar & Matsalar
Kikärtsburgare på Dunker Bar & Matsalar

In kommer en tallrik med en hög burgare och klassiska pommes bredvid. Själva burgaren är uppenbart hemmagjord med grovt mixade kikärtor och massor av smak. Den är dessutom friterad vilket ger en härligt krispig yta som väger upp det lite mjuka och lite tråkiga brödet. Ovanpå burgaren en ananassalsa och under tomat, gurka lök och en något syrlig dressing gjord på ifrache. Det är gott och känns för en gångs skull som en komplett burgare eftersom vi inte har behövt beställa bort en massa tillbehör för att de innehåller animalier. Bra jobbat, Dunker! Däremot tror jag att det fanns koriander någonstans i det hela som lite sabbade stämningen för en med korianderfobi – men det är ju en smaksak. Det kan ha varit en annan krydda som liknar koriander också. Det var åtminstone något som störde mina smaklökar lite.

Vi är förvånade men glada över att Dunker Bar & Matsalar satsar på en komplett vegansk rätt på sin meny. Stort plus för att burgaren är friterad, det höjer upplevelsen från stadens övriga inflation av oumphburgare. Vilket lyxproblem egentligen, att det finns så många veganska burgare därute nuförtiden. Hurra för veganiseringen!

Dunker Bar & Matsalars hemsida
Adress: Kungsgatan 11, 252 21 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0