Curry Nam Nam i Helsingborg

Camilla Bergvall juli 2017.

Mitt i smeten på Kullagatan i Helsingborg ligger numera en indisk restaurang med det underbara namnet Curry Nam Nam. Här är de veganska rätterna flera och tydligt utmärka på menyn. God service, mycket kryddor och stora portioner! 

Inklämd mellan butikerna på shoppingstråket mitt i stan ligger alltså en indisk oas. På nedervåningen har de lite loungekänsla med mindre bord och bar och på ovanvåningen mer plats för restaurangbesökare. Just när vi besöker håller de på att duka om inför kvällen däruppe så vi slår oss ner på markplan och spanar igenom menyn. Det glädjer oss att det står ett tydligt ”vegan” på tre av rätterna under kategorin vegetariskt. Det är skönt när det är klargjort redan från start och en inte behöver jiddra om vad allt innehåller och om något behövs tas bort. Bara att beställa! Tyvärr insåg vi att vi inte frågade hur det ligger till med veganska naan-bröd, så om du har mer info om det så hojta gärna.

Dal Sag på Curry Nam Nam
Dal Sag på Curry Nam Nam

Vi beställde en Dal Sag, som innebar kokta och stekta kikärtor, linser, tomat, vitlök och spenat som alltihop är tillagat i currysås. Nej, en currygryta ser kanske inte så himla rolig ut, men det är vad den gör i munnen som spelar roll och denna dansar. Mycket smak och kryddor, enorm portion och med papadam och mangochutney vid sidan en riktig succé. Vi rullar härifrån, det var längesen vi var såhär mätta efter ett restaurangbesök. Priset för denna gryta ligger på 105 kr och ytterligare 35 riksdaler för papadam med chutney.

Servicen är bra, lagom närvarande personal som ger oss vad vi behöver och inredningen är fräsch och gemytlig. Hit går vi gärna igen när vi suktar efter indiskt. Hoppas du också gillar!

Här hittar du Curry Nam Nams facebooksida.
Adress: Kullagatan 11, 252 20 Helsingborg, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0