Condeco i Malmö

Camilla Bergvall februari 2016.

Det är en solig helgdag och kön ringlar lång fram till Condecos kassa. Många är det som verkar ta en fikapaus längs shoppingstråket i Malmö. Själv är vi ute efter en sen lunch och bestämmer oss för att ställa oss i kön och hoppas att det finns goda veganska saker på menyn när vi kommer fram och kan fråga.

Insidan på det här fiket är inrett i robust trä med mycket gröna växter och det hade kunnat vara riktigt mysigt om det inte myllrade av diskberg på borden. Vi trampar dessutom i en halväten pannkaka på vår jakt efter någonstans att sitta. Det känns lite mindre trevligt. Men vi lyckas hitta ett bord och sitter med vår lilla platta som ska blinka och vibrera när vår mat är klar.

På menyn kunde vi välja mellan en indisk linssoppa, en tomatsoppa med utbytt kräm mot basilikaolja, en hälsomacka eller en rawlicious-sallad. Vi tar linssoppan och den där råa salladen.

Condecos Rawlicious sallad
Condecos Rawlicious sallad

När vi beställde löd menyn att den här salladen skulle innehålla strimlad kål, morot, avocado, fröblandning och en basilikaolja. Visst, alla ingredienser verkar finnas där, men majoriteten domineras av en stor blaffa isbergssallad. Om du har med förstoringsglaset kan du kanske hitta de där tre slantarna morot eller de få strimlorna kål som gömmer sig. På toppen av isberget finns fröblandningen som är trevlig och oljan är smakrik. Men i det stora hela är den här salladen skittråkig. Vi förstår inte riktigt hur det här kan vara en faktisk rätt på menyn, det känns som om det är en sallad du får på ett ställe där de plockat bort animaliska produkter och kvar blir salladsblad.

Condecos linssoppa
Condecos linssoppa

Soppan däremot är smakrik, fyllig och vällagad. De indiska smakerna är tydliga, men inte för mycket. Till både sallad och soppa får en hämta bröd borta vid en disk, där ligger någon ensam skiva och några skalkar vi kan välja mellan. Receptet på linssoppan har de dessutom lagt upp på sin hemsida – och vi skulle gärna laga den här hemma.

Maten går ner och vi blir mätta. Men det är egentligen inte mycket mer än så. Ljudnivån är hög. Någon välter en bricka (en tom sådan tack och lov) i ryggen på en av oss när vi sitter och äter. Barn skriker. Folk överallt. Så vi stannar inte för efterrätt, trots att det ska finnas flera raw food bollar och andra små kakor. Är vi sugna på liknande mat i framtiden så kommer vi gå till deras systerfik, Satori, som ligger ett stenkast härifrån.

Condeco finns på facebook och här hittar du deras hemsida.
Adress: Södra Tullgatan 4, 211 40 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0