Café Landgren i Lund

Camilla Bergvall januari 2016.

Är det en mäklare? Är det ett café? Det är båda! Café Landgren är en filial av mäklarfirman som ligger ett stenkast från Domkyrkan mitt i Lund. Här finns olika raw food-koncept för frukost, lunch och fika, smidigt packat för den som vill ta med sig.

I en kyldisk bredvid den traditionella kakdisken hittar du en massa olika lådor exemplariskt försedda med ingrediensetiketter. Här finns kakor, cashewyoghurt, chiapudding och lunchrätter – allting raw och lagat av Raw Food House i Malmö. Kolla efter honung/bipollen bland ingredienserna, annars är allt veganskt.

Grekisk raw food-tallrik
Grekisk raw food-tallrik

Eftersom burgaren är slut idag, så provar vi istället en grekisk tallrik med fetaost (ja ni hörde rätt!) gjord på cashewnötter. Osten är också det bästa med hela tallriken, wow! Du får också en wrap av zuccinibröd fylld med marinerade champinjoner, feferoni och örter. Till det en sallad på röd och vit kål, gurka, paprika, groddar, lök, oliver och tomat. Till det en tzatziki som är krämig och med distinkta smaker av vitlök (såklart!). Även en tomatbaserad sås, som har en smak som inte riktigt faller just oss i smaken. Det är en stor portion med fräsch mat. Vi ser fram emot att testa deras andra lådor!

Fransk lyxchokladtårta
Fransk lyxchokladtårta

Till efterrätt provar vi den franska lyxchokladtårtan som definitivt känns lyxig på tungan. Slät och fyllig smälter den i munnen och den nötiga botten tillför lite tuggmotstånd. Den här är väldigt god, men förstapriset tar ändå vårt andra val.

Chaicheesecake
Chaicheesecake

Den här chai- & chokladcheesecaken är syndigt god! Den krämiga fyllningen med chaikryddor är perfekt balanserad och du skulle aldrig kunna gissa att den är raw. Botten med choklad är det som håller ihop skapelsen och ger en fastare textur. Krispighet sprinklad på toppen och det är lycka hela vägen ner i magen. För dig som gillar chaikryddor är den här ett måste!

Maten ligger prismässigt på omkring hundralappen och något över. Kakorna går på 50-60 kronor styck. Det känns kanske dyrt för en bit kaka som kan se liten ut, men de är mäktiga och värd sitt pris om du känner för en lyxigare fika.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Café Landgren, som du förstått vid det här laget. Vi vet inte om det går att käka på plats, eftersom vi smidigt tog med oss färdigpackade lådor, men vi gissar att det går att lösa.

Läs mer på deras hemsida eller på deras facebooksida.
Adress: Kyrkogatan 17, 222 22 Lund, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0