BrewDog Bar i Malmö

Erik Anderberg december 2016.

Letar du efter bra öl kombinerat med bra burgare så är detta alternativet för dig.

För den som är van öldrickare är BrewDog ett känt begrepp, eller snarare ett bryggeri. På barfronten har de också ploppat upp under sitt eget namn i andra delar av Sverige och nu även i Malmö. Uttrycket på plats är punkigt i form av trä och svärta. Det är mycket metall, både i möbler och i högtalarna. På väggen projiceras en match av Super Mario Kart 64, bara en sån sak!

Även om vi har landat i ölens land så är vi här för den nätta kommentaren ”Ask us about our vegan burger” som står på menyn. På skämt hoppas vi att det är mer än att bara fråga om den. Beställningen sker vid bardisken såklart och personalen är som bartendrar bör, trevliga och ständigt undrande vad de kan hjälpa en med.

BrewDog Bars burgare
BrewDog Bars burgare

Kniven genom burgaren, en laddning superkrispig pommes och lite rödkålssallad kommer in på metallfat. I burgaren hittar vi grillad sötpotatis, en bönburgare, som vi misstänker är gjord på svarta bönor, och såklart lite plockgrönt och rödlök. Det är en välfylld burgare och det blir så att vi äter den med kniv och gaffel. Den är flottig och det är flera olika smaker som samarbetar för att fylla din mun med nöje. Burgarbiten är inte speciellt fast utan blir nästan lite krämig, men sötpotatisen håller konsistensen i det hela. Lägg in några av pommesarna för en mer krisp upplevelse. Överlag känns detta som en vällagad upplevelse.

Det känns som om att burgaren passar alldeles utmärkt i utbudet på en ölbar, dock kostar den 175 kronor och det priset lever den inte upp till. Fast bryr du dig inte om prisvärdhet och vill ha god mat när du är ute och tar en god öl så är absolut BrewDog ett bra val.

Hemsida: Brewdog, Facebook
Adress: Baltzarsgatan 25, 211 36 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0