Angelas i Eslöv

Erik Anderberg juni 2012.

Asiatiskt brukar innebära många rätter att välja mellan, så även här. Tyvärr lämnar smaken mer att önska och man kan undra var tofun tog vägen egentligen. Eslöv får skärpa sig!

Thai restaurang. Fast inte överdådigt inredd. När vi anländer är vi de enda som är på plats. Ett omen som jag och mitt sällskap upplevt tidigare, med olyckliga konsekvenser för smakupplevelsen. Vi sätter oss på den lilla uteplatsen, snabbt blir vi servade av personalen.

”Jag har aldrig käkat tofu i någon rätt tror jag.”, säger den gemytliga samtalspartnern i entrén. ”Då måste vi prova på det här!”, replikerar jag med snabba slag. På menyn har vi sju rätter som blivit skonade animalier (fast handen på hjärtat frågade jag inte om currypastan hade räkor i sig, eller om det var ägg i nudlarna). Den som sett en asiatisk meny känner igen sig, wokade grönsaker, currygrytor eller vårrullar. Jag beställer wokade grönsaker med ananas och cashewnötter (nr 46). Vi tar också in en nudel och grönsaks blandning med krämig sås (nr 41). Båda beställer såklart med tofu.


Tyvärr är detta ingen höjdare. Det går att äta utan tvekan, men någon smakupplevelse är det långt ifrån. Grönsakerna smakar inte så mycket, varken i sig själv eller den såsen som är på. Sällskapets krämiga sås skiner med krämig frånvaro och ser mer ut som det på bilden ovan. Fast riset var bra kokat, man får se det som är bra också.

Ja, jag försöker vara positiv i mina ord, men här är det svårt. Men tofun tänker du (eller hur gör du det?), hur gick det med den? Hur reagerar min kamrat på den? *trumvirvel* Det är faktiskt fortfarande osäkert. *antiklimax!* Vi får ingen tofu. Vi får sojafiléer skurna i bitar. Det är lite underligt. Vet inte köket vad tofu är eller antar de att vi inte vet vad tofu är?

Ibland går jag ifrån asiatiska restauranger och tänker att jag kunde lagat det lika gott själv. Här går jag ifrån och tänker att jag kunde lagat lika gott själv med förbundna ögon. Köp en falafel istället.

Hemsida: Angelas
Adress: Stora torg 6, 241 30 Eslöv, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0