Tapori Tiffins i Malmö

Erik Anderberg januari 2014.

Tapori Tiffins har inte längre någon restaurang. De har matlagningskurser som du hittar på deras hemsida.

Efter massor av tips äter vi dagens på Tapori Tiffins. Hit kan du gå om du vill prova smaker som inte är så vanliga i det skånska restauranglandskapet. Det är indiskt med fokus på ekologiska och rena ingredienser, tillredda på ett kärleksfullt sätt.

Bland omaka stolar och lampor finns food courten i Mitt Möllan. Det är hemmasnickrat mysigt och till synes ett populärt ställe för barnfamiljer. Tapori Tiffins stoltserar med en vitmålad disk varöver man beställer sin dagliga rätt. Man blir trevligt bemött och kan även få rekommendationer om man så behagar.

Maten tillagas enligt vissa principer, nämnligen Sattvic och Ayurveda. Det är inget vi är insatta i, men det ska vara gott för kropp och själ. Menyn är i ständig förändring och just den dagen vi är här är det linspannkakor. Här är smockat med folk och vi får reda på att det kommer dröja lite. Man förväntar sig att få vänta ett bra tag, men 10-15 minuter senare sitter vi och smakar pannkaka, inte så lång väntan med andra ord. Till det fick vi tipset att ta Kapha-smoothien.

Tapori Tiffins soppa och smoothie
Tapori Tiffins soppa och smoothie
Först kommer smoothien, gjord på apelsin, blåbär, gojibär och chokladpulver (raw). Den är kraftig och mörk i smaken, inte likt så smoothies brukar vara, men det är inte dumt alls. Soppan är en linssoppa med squash, savojkål och kryddning. Det är aningen ovanliga indiska smaker för vår del, vilket kan locka vissa, men skrämma bort andra. Vi är övertygade att man gillar detta mer desto mer man äter det.
Tapori Tiffins linspannkaka
Tapori Tiffins linspannkaka
Ska det talas klarspråk tänkte vi att linspannkakor är lite frukost/brunch-varning. Tallriken såg sparsam ut i mängd och inte färgsprakande direkt. Men det är det här med att döma boken efter omslaget, eller maten på dess upplägg i detta fallet. Pannkakorna är snygga, men smakar inte så mycket. Därför kämpar fyra olika röror och chutneys om uppmärksamheten. Två av dem är lika varandra, lite torra och känns typiskt indiska i smaken. En chutney är söt medans en är lite åt det syrliga hållet, de gillas skarpt och passar bra ihop till pannkakorna, smakmässigt är de färgsprakande. Att bli mätt visar sig inte vara några bekymmer, men det hade gärna fått vara något mer, något lite lättare att äta till. Det blir lite enformigt och trött mot slutet.

Som sagt ändrar sig menyn ständigt så om du undrar vad du kan få, kolla in menyn på hemsidan. Vi får gå hit fler gånger för att se vad annat gott man kan få, ett sånt här ställe kan man inte riktigt ge en rättvis bild av efter bara ett besök. Dock är det väldigt många som rekommenderat oss att gå hit, så onekligen har Tapori Tiffins hängivna gäster (vilket man kan tolka som ett gott tecken). Utöver restaurangmaten kan man även vara med på matlagningskurser hos Tapori Tiffins. Det är inget vi provat, men det verkar spännande.

Hemsida: Tapori Tiffins, Facebook
Adress: Claesgatan 8, 214 26 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

En kommentar

 1. Zeenath Hasan

  Thank you Erik for your kind visit and thoughtful words 🙂

  I look forward to hearing of your journey to Sattva…

  The wikipedia entry on ’Sattva’ is an initial step. It however, in my opinion, misses out on including sustainability and spirituality in our relationship with the food we choose to eat.
  Nonetheless, a good place to start as any: http://en.wikipedia.org/wiki/Sattva

  A thousand greetings,
  Zeenath