Noi’s café & deli i Malmö

Erik Anderberg augusti 2013.

Vietnamesisk streetfood är inget man stöter på varje dag. Lättsmält mat med fräscha ingredienser upplagda på ett munvattnande vis, en avgjort lyckad kombination.

Noi’s lever inte upp till namnet. Här är stilla och avslappnat. Var är allt ”noise”? När kylan slår på försvinner man in i en avskalad men samtidigt mysig liten lokal. Nästa år har förhoppningsvis byggnadsplatsen dragit sin kos och man kan sitta på den turkosa uteplatsen och spana på triangelshoppers. Vi möts av ett leende i kassan, här är man kunnig, trevlig och berättar gärna om sin mat.

Samtliga rätter kan beställas med tofu. Att välja på är baguette, sallad, sommarrullar, soppa, samt nyheten friterad vårrulle (som inte finns med på menyn eller hemsidan). Vi var hungriga och vräkte på med allt utom baggen, det står majonnäs på den, men det kan man säkert ta bort. Skillnaden mellan rätterna är inte så stor, ungefär samma ingredienser finns på tallrikarna, men i olika form. Vi har bland annat risnudlar (även spexigt friterade, de som ser ut som frigolitpinnar på bilderna), picklad rättika och morot, gurka, sallad, mango, groddar, etc.

Noi's sommarrullar & risnudelsallad
Noi's sommarrullar & risnudelsallad
Sommarrullarna är krispigt färska, smaken är inte överväldigande, men hoisinsåsen till ger ett ordentligt lyft. Vill man anmärka på något så hade lite variation mellan rullarna inte skadat, som det är nu är där tio identiska bitar. Risnudelsalladen innehåller marinerad och stekt tofu. Värmen passar fint till de kalla risnudlarna. Det är lättätet och med friska smaker. Jordnötterna bryter av på ett bra sätt. Den picklade moroten har en väldigt kraftig smak, lite för stark för vår del. En invändningen här är att man lätt får alla risnudlar i en stor klump, speciellt om man äter med pinnar.
Noi's risnudelsoppa
Noi's risnudelsoppa
Soppan har väldigt mycket nudlar i sig, på toppen ligger de andra ingredienserna fint, så se till att blanda ner det ordentligt. Det hade kunnat smyga ner lite mer grönsaker, men annars är det schysst.
Noi's friterade vårrullar
Noi's friterade vårrullar
Vi är eniga om att de friterade vårrullarna är menyns fullträff! Rullarna är krispiga och nästan lite åt karamellhållet. Vid sidan om kan man välja en mangosås och en sweet-chili. Mangosåsen kan vi skriva under på att den var god. I övrigt är rätten som risnudelsalladen.

Noi’s levererar mycket goda smaker och de har även några efterrätter, som typiskt nog var slut när vi var här. Tydligen var de väldigt eftertraktade och lägger upp info om nybak på facebooksidan. Priserna håller facil klass, en rätt för runt 70 kronor. Lätt värt det! Är man stor i maten eller hungrig kan man dock behöva köpa två.

Hemsida: Noi’s café och deli, Facebook
Adress: Friisgatan 3, 214 21 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

3 kommentarer

 1. Nois Café och Deli

  Hej Skånevegan!

  Vilka fina bilder du har tagit på våra rätter!
  Himla trevligt att du gillar vår mat också. Meningen med vår matkultur är rena smaker, inga tillsatser (som t.ex. glutamat och buljongtärningar), nylagat med fräscha ingrediener och serverat med ett leende!
  Vi hoppas att det går bra att länka detta bloginlägget på vår Facebooksida.

  Vänliga hälsningar
  Kim

  P.s. Namnet Noi´s Café & Deli är en hyllning till vår mamma Noi som lärt oss allt om matlagning.

 2. Pingback: Lily Ahn i Malmö – Skånevegan