Malmö Grill the PUB i Malmö

Camilla Bergvall juni 2016.

Nuförtiden kan du få vegansk pizza i nästan varenda gathörn i Malmö. Ett av de nyare tillskotten på listan är Malmö grill the PUB som har sju veganska pizzor på en helt egen meny. På den finns även en rätt med veganbullar, pommes och bearnaisesås. Vi är på väg till en picknick i Jesusparken som ligger ett stenkast härifrån och beställer därför take away. Men här finns annars gott om platser och miljön är ovanligt trivsam för att vara en pizzeria.

Vi väljer till slut den pizza som heter Sofielunds Red Star och har påläggen soltorkad tomat, tofu och ruccola. Botten är krispig och styv, inte sådär sladdrig som en del pizzor kan bli när de serveras i pappkartong. Du kan lätt riva av en bit och äta med händerna utan att du får ruccola i urringningen. Det är rikligt med smakrik soltorkad tomat ovanpå, men i ärlighetens namn gör tofun inte så mycket väsen av sig. För den som är noga med vilken ost som läggs på pizzan så gissar vi att detta är jeezly från Astrid och Aporna, den blir lite kletig nämligen.

malmö grill the pub
malmö grill the pub

Vi gillar denna pizza väldigt mycket och skulle gärna prova fler sorter, botten är en av de bästa i Malmö skulle vi säga. För en sådan här pärla betalar du 90 kronor. Extra plus för att vi fick pizzan slicead trots att vi glömde att be om det. Det är de små sakerna hörni.

Mer information hittar du på deras facebooksida och här finns deras veganska meny.
Adress: Ystadsgatan 39, 214 44 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0