Kafé Agnez i Malmö

Erik Anderberg januari 2014.

Även om Agnez inte når upp i glans dagar så är det fortfarande otroligt mysigt och det finns flera kakor och bakelser att välja mellan. Det finns några maträtter också, men pro-tip är att fokusera på sötsakerna.

Vi har skrivit om Kafé Agnez flera gånger tidigare, men nu efter ett nybesök har vi valt att skriva om inlägget. Vi virrar runt på smågatorna innan vi hittar hit, trots att vi varit här flera gånger förut. Agnez ligger på en bakgata och det sticker ut en rund metallskylt från fasaden med deras namn. 2010 utsågs det till bästa fiket i Malmö och det är säkerligen ett av de mysigare kaféerna i Malmö. Innergården är en liten bit av himlen, så försök komma hit i bra väder om du kan välja. När det gäller mat serveras några rätter om dagen, det är klassisk kafémat i stilen soppa, gryta, paj eller macka. Kafé, som det uttryckligen är, gör att det är fika som har fokus. Kakor, bakelser och tårtor kan man hitta i kyldisken.

En nackdel med mysigheten är att det är trångt även om det inte är så många gäster och meny-skyltar här och där. På vårt besök är personalen lite överallt, en virrighet som sprider sig till oss också. Beställningen blir en dans som inte hade fått många poäng av Let’s Dance-juryn, men det blir till slut en svamppaj och en macka. Pajen skärs upp och stoppas rakt in i mikrovågsugnen, mitt framför ögonen på oss, och vi är inte imponerade. På tallriken kan du sen själv fylla på med sallad och tilltugg.

Kafé Agnez paj och macka
Kafé Agnez paj och macka
Upplägget på pajen är under all kritik, här ligger det en söndrig åttondel som saknar kärlek. Plus blir det dock för smaken. Skalet är åt smördegshållet, vilket göra att det trillar ihop lite för lätt. Mängden är i minsta laget, men fyller man på med tilltugg och bröd så klarar man sig förhoppningsvis. Mackan är med skinka och soltorkad tomat, brödet ser gott och hembakat ut. Smaken verkar tyvärr ha tappats bort, på ingredienslistan låter det som en smakrik kombo, men tyvärr, varken korven, tomaten eller brödet säger ”Hej, gilla mig!”.
Kafé Agnez kak och bak
Kafé Agnez kak och bak
Men vi vet att Agnez är bäst när det gäller det söta. Våra inköp består av en citrongräs-cookie, som vi köper i tron att det är en chocolate-chip-cookie, en bärig rawtårta och en stilig cupcake. Till det hallonläsk och chokladmjölk (soja). Cookien är rättså bra, men alltså, vi trodde verkligen att den skulle vara mer choklad och förväntningarna slår hårt tillbaka på upplevelsen. Rawtårtan påminner om andra råa bakverk vi ätit, ganska mycket cashewsmak och lite mjölig. Den är ganska god, men hade gärna fått vara starkare i bärsmaken. Cupcaken är trumfkortet och godast av det vi provar. Det är juliga smaker av pepparkaksvariant på kakan, frostingen är ganska hård och mest sockrig, inget fel i det.

Vi funderar lite på om det är så att Agnez är olika bra olika dagar? Många gillar det, men för oss är det helt enkelt inget wow och letar sig inte in bland våra toppställe. Priserna ligger runt 50-70kr för mat och 20-50kr för sötsak. Man ska få 10% rabatt på kakan om man även beställt mat, men det tappas bort i våra beställningar. Agnez rekommenderas absolut till de som söker en ekologisk oas att umgås och fika i, med udda stolar och kreativ inredning. Maten är ok och kakorna lite bättre, men i Malmös ständigt ökande fikautbud har de hård konkurrens.

Facebook: Kafé Agnez
Adress: Agnesgatan 11, 211 33 Malmö, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0

6 kommentarer

  1. Christoffer

    Ojoj, vilka efterrätter! Det låter det!
    Borde nog masa sig in till Malmö och Agnez någon gång. Någon gång ska ju vara den första 🙂

  2. eyerouge

    Bra käk, om än aningen överpris och precis så att man inte blir mätt. Schysst miljö och riktigt bra efterrätter. Definitivt en av Malmös bästa.

  3. Inte vegan men fika nörd

    varit där några gånger i år, och tycker att det blir bara bättre och bättre. I våras var där personal som inte alls brydde sig om mig även om jag stod i kaféet med mina vänner och försökte välja en kaka. Personalen tyckte det var viktigare att fixa musik och dricka kaffe.

    Men i somras blev det bättre, mycket trevligt salladsbord som fylls på hela tiden.
    Fler goda raw bakverk och de nya som jobbar i köket tycks veta mer om mat/bak som är populärt än tidigare personal.

    Är ingen Tea lover men sedan Agnez fått in sitt nya sortiment Welltea. Jag kan inte sluta besöka Agnez, måste dit minst en gång i veckan.
    Men jag håller med om att det varit dåligt. Men ni borde besöka dem igen. /kajsa ps! Gillar er sida!

  4. Erik Anderberg

    Gott att höra (i dubbel bemärkelse)! Vi har fått lite vibbar av att Agnez lyckats vända skutan så kul att du bekräftar det.
    Absolut ska vi besöka igen 🙂
    Tack för upplysningen och gillandet!

  5. Vera

    Hej! Jag måste börja med att ni har en jättefin sida den har hjälpt mig mycket i att hitta nya guldkorn.

    När det gäller Kafé Agnez så har jag varit där många gånger genom åren för att man får ta med hunden och så har det varit en mysig stämning.
    Men början av 2015 blev det sämre, mycket personal som fick sluta och det försämrade hela upplevelsen tycker jag.

    Nu har de renoverat och fräschat upp, men bättre har det inte blivit.
    Kaffet är inte gott, smakar gammalt och kakutbudet?
    Maten har även försämrats. Under All kritik måste jag säga!!
    och förresten så innehöll kakan riktigt smör. Nej Tack Agnez!!

  6. Erik Anderberg

    Hej Vera!
    Kul att höra att du har upptäckt nya guldkorn, det är precis vad vi vill.

    Vi ska minsann ta en runda till om Kafé Agnez, just dem har ju varit en hel del fram och tillbaka med utbud, ingredienser och kundbemötande. Tack för att du upplyste oss om hur det ligger till just nu!