Fengsson Dumplings i Lund

Camilla Bergvall januari 2016.

Hit går du kanske inte för en romantisk inramning på första dejten, men som lunchställe eller take away är det både prisvärt och gott.

Vi fick nys om att det här stället fanns genom någon av alla de vegangrupper som huserar på facebook. Tack till dig som inte bara tipsade, utan också har legat på och sett till så att de har veganska grejer på menyn. Vi dedikerar det här inlägget till dig!

I en källare, ett stenkast från stationen ligger Fengsson Dumplings House. Du går ner för en trappa och slår upp dörren, men var försiktig så att du inte knockar någon med den, det är nämligen lite trångt. Ett tiotal sittplatser möter dig direkt och sedan kassan. Där ska du fråga den väldigt trevliga och hjälpsamma personalen om veganska dumplings, så får du en sån här låda:

Fengssons dumplings
Fengssons dumplings

Här friterar de dumplingsen (ja, jag tycker att det borde böjas så) i rapsolja så att de blir riktigt krispiga. Akta tungan för de kan vara elakt varma när du får dem. Det finns flera såser att välja på, vi har testat några och gillar den klassiska bäst. Men ni vet, smaken är som den är, så du får prova dig fram själv.

Fengssons risnudlar
Fengssons risnudlar

Till dina dumplings kan du välja mellan risnudlar och ris. Ris i form av nudlar tyckte vi var roligare, så det tog vi. Detta serveras med en massa mynta, ingefära, morötter och krossade jordnötter. Mycket smaker och det tycker vi är roligt. Nötterna sätter det där lilla extra över det hela.

Visst, det är lite tråkigt att bli serverad i take away-formar och visst, det är lite trångt och omysigt. Men – det är ju gott! För 69 kronor får du 10 dumplings, risnudlar och soppa (om den är vegansk den dagen). Som hittat!

Det skulle vara roligt om Fengsson Dumplings House i framtiden skulle börja med flera veganska dumplingsfyllningar att välja mellan. Eller om de skulle flytta till en lite större lokal, med mysfaktor och porslin. Men just nu är vi väldigt nöjda och glada över att kunna smita förbi den här källaren och plocka upp en påse mat när vi inte orkar lyfta stekpannan själv.

Mer information hittar du på Fengsson Dumplings House hemsida och på deras facebooksida.
Adress: Winstrupsgatan 1, 222 22 Lund, Sverige

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterGoogle+0